Os fatos

English                                                   Dansk                                                       Portuguese

English

The last census conducted by the Ministry of Social Development and Fight against Hunger MDS in 2008 and expectations for the next one is 2018, yet we have found some interesting information about the homeless:

82% of the homeless are men. Here is a fact, which runs parallel with respect to female minority of the homeless.

Almost 100% of female homeless have been sexually assaulted. Many of them went for the streets themselves, after having been “subject” to abuse or domestic violence, a factor that led them to choose this lifeform.

74% are literate. Homeless writes poetry and enjoys reading books, drawing, listening to lectures. -Did You remember to give pencil, paper, notebook?

35% live in the streets with alcohol” or other substances. Here it is very interesting to demystify a lot of the homeless population. I doubt you ever walked past a homeless person and thought; it was just a drunk” who sleeps there.

Here are the facts: live (meals only) cost base located at R $ 8.00 in Curitiba.

You will find booze at any bakery, grocery store. store or supermarket for far less than the value of R $ 8.00 and with it, you can kill your hunger, forget your depression and even heat your body.

A “drugwhich kills the homeless in Brazil is cheaper and easier to find than food and psychological assistance. Many people who represent the people in the street were not alcoholics to start with. But in a completely helpless situation, given the “street” reverse you a drug addict or alcoholic. We have the popular restaurants serving food at an honest price, but these vulnerable people can be hard to get in there, and often humiliating and self-judgmental of their own situation further humiliation and depression.

30% of the population ends up on the streets because of unemployment. The professors, truck drivers and many others, for example the construction industry.

And for information, only 15% are beggars.

79% can provide at least one meal a day and 19% fail to eat daily.

What we need? Get decent minimum of conditions for these people to survive. Clothes and food are necessary, but there are other shortcomings for the homeless that few remember to donate. Women on the streets also have menstruation, why not donate absorbent pads / tampax? The homeless population also want to learn more, -donér books, notebooks, pencil, pen, eraser, school supplies in general.

Things to personal hygiene is very welcome: soap, deodorant cream and roll-on, comb, mirror, sunscreen (remember they are in the sun most of the time). Socks, hats, scarves and underwear especially under harsh / cold conditions, this is important.

Not just donate your old shoes, people who like to wear shoes also remember that in the summer wanna use sandals. If you can not donate anything you can do something else for them, donate your time, your labor: lawyers, doctors, dentists, psychologists, teachers, professionals, storytellers, will be very welcome as our partners.

If you do not have more to give?

Donate your smile, a conversation, a handshake, it’s just a homeless person in this situation, but a human being.

Dansk Den sidste folketælling foretaget af Ministeriet for social udvikling og bekæmpelse af sult – MDS var i 2008, og forventningerne til den næste er 2018.

Vi har alligevel fundet nogle interessante oplysninger om hjemløse:

82% af de hjemløse er mænd. Her er en kendsgerning, der løber parallelt med hensyn til kvindelige mindretal af de hjemløse. Næsten 100% af de kvindelige hjemløse er blevet udsat for seksuelle overgreb. Mange af dem gik på gaden selv, efter at have været udsat for misbrug eller vold i hjemmet, en faktor, der førte dem til at vælge dette liv.

74% kan læse og skrive. Hjemløse skriver digte og nyder at læse bøger, tegne, lytte til foredrag. -Ha du husket at give blyant, papir, notesbog?

35% lever i gaderne med “alkohol” eller andre stoffer. Her er det meget interessant, for at afmystificerer en masse om den hjemløse befolkning. Jeg tvivler på du nogensinde er gået forbi en hjemløs og troede, det var bare en “beruset” som sover der.

Her er fakta: leve(bespisning alene) omkostningsgrundlag ligger på R $ 8,00 i Curitiba. Du finder sprut på ethvert bageri, købmand. kiosk eller supermarked til langt under værdien af ​​R $ 8,00 – og med det kan du dræbe din sult, glemme din depression og endda varme din krop.

Et “lægemiddel”, der dræber de hjemløse i Brasilien er billigere og lettere at finde end mad og psykologhjælp. Mange mennesker, der udgør befolkningen på gaden, var ikke alkoholikere til at starte med. Men i en fuldstændig hjælpeløs situationen, får “gaden” omvendt dig til stofmisbruger eller alkoholiker. Vi har de populære restauranter, der serverer mad til en ærlig pris, men for disse sårbare mennesker kan det være svært at komme derind, og ofte ydmygende og selv-fordømmende af egen situation – yderligere nedværdigelse og depression.

30% af denne befolkning ender på gaden pga arbejdsløshed. Det er professorer, lastbilchauffører og mange andre fra eksempelvis byggebranchen.

Og til oplysning, kun 15% er tiggere.

79% kan skaffe mindst ét måltid om dagen og 19% undlader at spise dagligt.

Hvad vi har brug for?

Skaf anstændige minimumskrav af forhold for disse mennesker for overleve. Tøj og mad, er nødvendigt, men der er andre mangler for de hjemløse, som kun få husker at donere. Kvinder på gaderne har også menstruation,hvorfor ikke donere absorberende bind/tampax?

Den hjemløse befolkning ønsker også at lære mere, -donér bøger, notesbøger, blyant, kuglepen, viskelæder, skoleartikler i almindelighed. Ting til personlig hygiejne er meget velkommen: sæbe, deodorant creme eller roll-on, kam, spejl, solcreme (husk de er i solen det meste af tiden). Sokker, huer, halstørklæder og undertøj især under hårde/kolde forhold er dette vigtigt. Ikke bare donere dine gamle sko, folk der kan lide at bære sko husker også, at vi i sommeren bruger sandaler.

Hvis du ikke kan donere noget, kan du gøre noget andet for dem, donér din tid, din arbejdskraft: advokater, læger, tandlæger, psykologer, lærere, fagfolk, historiefortællere, vil være meget velkommen som vores partnere.

Hvis du ikke har mere at give? Donér dit smil, en samtale, et håndtryk, det er bare en hjemløs person, i denne situation, men et menneske.

Portuguese

O ultimo Censo feito pelo Ministério do Desenvolvimento Social e Combate à Fome – MDS em 2008 e a previsão para o próximo é 2018.

Mas constatou dados interessantes sobre a população de rua:

82% da população em situação de rua é masculina. Aqui temos um dado que corre a paralelo no que diz respeito a minoria feminina da população de rua. Quase 100% dessa população já foi violentada sexualmente. Sendo que muitas delas foram para as ruas inclusive por terem sofrido abuso ou violencia em casa, um fator que as levou a escolher por viver na rua.

74% sabem ler e escrever. Morador de rua também escreve poemas, também gosta de ler livros, desenha, disserta. Você lembrou de dar lápis, papel, caderno no ultimo inverno?

35% está nas ruas por “alcool” ou outras drogas. Aqui um dado muito interessante que desmitifica muito a populaçao em situação de rua. Eu duvido alguma vez que voce passou por um morador de rua e pensou que era apenas mais um “bebado” dormindo ali.

Mas vamos aos fatos:

01 marmitex custa a base de R$8,00 na cidade de Curitiba. Você encontra bebida alcoolica em qualquer padaria, panificadora ou banquinha de revistas.

Com o valor de R$8,00 você pode matar sua fome, curar sua depressão e inclusive aquecer o seu corpo. A droga que mais mata no Brasil é a mais barata e fácil de ser encontrada. Muitas pessoas que compõem a população em situação de rua, quando chegou ali não era alcoólatra. Mas a situação de completa impotência diante do mundo o torna um. Temos os restaurantes populares que servem refeições a um preço honesto, mas para essas pessoas vulneraveis muitas vezes entrar em um local fechado se torna mais humilhante do que a propria situação condena.

30% dessa população vai para as ruas por desemprego. Temos ali professores, motoristas de caminhão e outros muitos oriundos da Construção Civil.

E apenas para seu esclarecimento, apenas 15% são pedintes.

79% consegue fazer ao menos uma refeição ao dia e 19% não conseguem fazer ao menos uma refeição diária.

O que precisamos? Dar o minimo de condições dignas para essas pessoas possam sobreviver. Roupas e alimentos, são necessarios, mas temos outras carencias para a população de rua as quais poucos lembram de doar.

Mulheres em situação de rua também menstruam, doe absorventes. A população de rua também quer aprender mais doe livros, cadernos, lapis, caneta, borracha, material escolar em geral.

Material de higiene pessoal é muito bem vindo: sabonete, desodorante em creme ou roll-on, pente de bolso, espelho, cortador de unha, protetor solar (lembre que eles ficam no sol a maior parte do tempo) . Meias, gorros, cachecol e principalmente roupa intima em condições de uso é importante. Não doe apenas seus tenis velhos, as pessoas gostam de usar sapatos também, lembre que no verão usamos chinelos. Se você não pode doar nada, tem algo a fazer por eles, doe seu tempo, sua mão de obra: advogados, medicos, odontologistas, psicologos, professores, profissionais da auto estima contadores de histórias, serão muito bem vindos como nossos parceiros. Você não tem nada mais para doar? Doe seu sorriso, seu bate papo, seu aperto de mão, ali não está um morador de rua, ele está nessa situação, mas é um SER HUMANO.

QUER DOAR??

Aqui alguns lugares que recebem doações para a população de rua:

Casa de Acolhida São José

R. Paula Gomes, 1046

São Francisco

Curitiba-PR

80510-070

+55 (41) 3221-7000

TOCA DE ASSIS

Rua Augusto de Mari, 2.057Guaíra

Curitiba/Paraná.

(41) 3078-3427

 Maurício Pereira ( Ele te guiará no caminho das pedras para doações) Técnico de Enfermagem

Coordenador Municipal / Saúde do Movimento Nacional da População de Rua
+55 (41) 8722-5387 / (41) 8409-2594

Recent Posts

Recent Comments

Meta

gmds Written by:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *